Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره آش ایرانی به عنوان بزرگترین فستیوال غذای کشور مورد استقبال اقوام ایرانی قرار گرفته است تا جاییکه بسیاری از این اقوام پیگیر برگزاری این جشنواره هستند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا،زنجان میزبانی مهربان بوده و شهری فرهنگی و مذهبی با مشارکت های اجتماعی بالا است، زنجان از هر فرصتی برای تشکیل اجتماعات بزرگ، شادی‌آفرین و تاثیرگزار استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 طی سیزدهمین جشنواره آش نیز زنجان میزبان چندین هزار نفر سایر استان‌ها است و مهمانان می‌توانند از هنرهای سنتی بازدید کنند. 



در واقع جشنواره آش یکی از شاخص‌های مهم صنایع‌ فرهنگی استان زنجان محسوب می شود و  این جشنواره موجب شده تا اقوام متعدد اصیل ایرانی گردهم آیند.  

اقوام با حضور در جشنواره ملی آش ایرانی رسوم و فرهنگ، قابلیت‌ها و توانمندی‌ها و سنت‌های استان خود را به نمایش گذاشته اند. 

جشنواره ملی آش ایرانی از سال ۱۳۸۴ به عنوان یکی از رویدادهای مهم فرهنگی در سطح کشور برای ترویج فرهنگ غذایی صحیح و با شعار«غذای ایرانی خوراک جهانی» در سطح ملی در شهر زنجان برگزار می شود.

امسال نیز با یاری خداوند متعال سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی از تاریخ 22 تا 26 مرداد ماه  در مجموعه گردشگری گاوازنگ با مشارکت 22 استان برگزار شد.



در این جشنواره 44 گروه به رقابت پرداختند و هیئت داوران متشکل از محمد ولی مفیدی، سیما شیرازیان و سید مهدی حسینی با در نظر گرفتن عناصری چون اصالت، طعم، بو و مزه، بهداشت، تزئین و سفره آرایی، جا افتادگی و ارائه درست دستور طبخ ، به بررسی آش های بخش مسابقه ملی پرداخته و منتخبین جشنواره به دبیرخانه اعلام شدند.

 "یحیی رحمتی" مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اظهار داشت: سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی از ۲۲ مرداد ماه در زنجان آغاز به کار کرد و  در بخش پخت و فروش آش با حضور ۵۰ گروه از کشور برگزار شد.

این مسئول از حضور ۳۱ استان کشور در بخش نمایشگاه صنایع دستی خبر داد و گفت: ۱۶۰ غرفه به ارائه محصولات خود در این نمایشگاه پرداختند. 

مدیر کل با اشاره به حضور ۱۰ سیاه چادر در این جشنواره، بیان داشت: هشت گروه موسیقی در این جشنواره به اجرای برنامه پرداختند. 

رحمتی از پخت روزانه ۵۰ هزار پرس غذا در این جشنواره خبر داد و افزود: روزانه بیش از ۱۲۰ هزار نفر از این جشنواره بازدید کردند. 



وی با اشاره به حضور ۱۶۰ تور گردشگری به مقصد جشنواره آش ایرانی، بیان داشت: یکی از شاخص های مهم این جشنواره پوشش مناسب رسانه ای بود. 

شرکت کنندگان در این جشنواره نیز نظرهای متفاوتی در خصوص برگزاری جشنواره آش ایرانی داشتند،یکی از شرکت کنندگان در این جشنواره به خبرنگار موج رسا، گفت:برای چهارمین بار است که در جشنواره زنجان شرکت می کنم.

وی با بیان اینکه مردم زنجان بسیار خونگرم و مهمانواز هستند، افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی به اتحاد و انسجام اقوام ایرانی کمک می کند.

محمدی از استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برگزاری این جشنواره موجب آشنایی اقوام ایرانی با یکدیگر شده است.

یکی از همشهریان زنجانی نیز وجود ترافیک سنگین را یکی از مشکلات جشنواره عنوان کرد و گفت: استفاده از کارت خوان ها نیز با مشکلاتی مواجه است.

وی گفت: 13 سال است در این جشنواره شرکت می کنم چرا که این جشنواره را یکی از تفریحات سالم برای اقوام ایرانی می دانم.

عصمت دویران با تقدیر از برگزار کنندگان این جشنواره، بیان داشت: این جشنواره به انسجام اقوام ایرانی کمک شایانی کرده است.

وی ادامه داد: از غرفه های استان های زنجان، کرمانشاه و ایلام بازدید کردم.

شاهو فتحی،مدیر رقص آئینی کردستان نیز به خبرنگار موج رسا گفت: پنجمین سال است که در جشنواره آش ایرانی شرکت می کنم.

وی با بیان اینکه گروه شنای شاهو رقص آیینی کردستان را در این جشنواره ارائه می کند، افزود: در کشورهای آمریکای جنوبی، ایتالیا و ترکیه اجرا داشته ایم و برای ایران افتخار کسب کرده ایم.

این شهروند کردستانی با اشاره به اینکه همواره پیگیر برگزاری جشنواره زنجان هستم، گفت: مردم زنجان خوب و خونگرم هستند و جشنواره سطح بالایی دارد.

فتحی خاطرنشان کرد: این جشنواره به اتحاد اقوام ایرانی کمک شایانی می کند.

وی افزود: اگر این جشنواره حمایت شود قطعا جوانان به سمت فرهنگ غرب نمی روند چرا که ایرانی ها دارای اصالت هایی نظیر لباس، تمدن و موسیقی هستند که می توان از این ظرفیت ها برای اتحاد اقوام ایرانی استفاده کرد.

حامد نیز با اشاره به اینکه دومین سال است در جشنواره آش ایرانی شرکت می کند، افزود: مردم زنجان میهمانوازهستند.

وی با بیان اینکه همواره پیگیر برگزاری این جشنواره هستم ،گفت: از زنجان خیلی راضی هستم.



این شرکت کننده ادامه داد: باید برگزاری این جشنواره به فال نیک گرفته و برای اتحاد بیشتر اقوام ایرانی از این ظرفیت استفاده شود.

گفتنی است،سالی دیگر با جشنواره ای به رنگ صلح، اتحاد و دوستی اقوام ایرانی، به بهانه آش همراه با هنر دست هنرمندان ایران در زنجان برگزار شد. 

 سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی فرصتی برای نمایش این اتحاد جاودانه و همدلی بی کران اقوام ایرانی بود و هنرمندان صنعتگر کشور امسال نیز با هنر بوم و منطقه خویش، به رنگ آبادی هاشان تمام قد به حمایت از کالای ایرانی پرداختند که در نمایشگاه بزرگ صنایع دستی سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی هویداست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد

شهردار مشهد گفت:یکی از سیاست‌های مدیریت شهری، واگذاری برنامه‌های مناسبتی به مردم و حمایت از تشکل‌های مردم نهاد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، محمدرضا قلندر شریف شامگاه _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در مراسم اختتامیه جشنواره هنرهای شهری اظهار کرد: یکی از سیاست‌های مدیریت شهری، واگذاری برنامه‌های مناسبتی به مردم و حمایت از تشکل‌های مردم نهاد است.

وی افزود: ارزشمندی کارها در مشهد به این است که این خدمات به زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) ارائه می‌شود؛ یکی از مسائل برند شده در مشهد موضوع استقبال از بهار و جشنواره‌هایی است که در ایام نوروز شکل می‌گیرد.

شهردار مشهد ادامه داد: جانمایی خاص المان‌های نوروزی توقعات را از مدیریت شهری در مشهد بالابرده است، اظهار نظر واقعی زائران و مجاوران بر این است که مشهد در ایام بهار نشاط و سرزندگی خاصی را برای آنان به وجود می‌آورد.

قلندر شریف خاطرنشان کرد: مدیران ارشد ملی و استانی بارها در سال جاری از اقدامات ویژه که در حوزه استقبال از بهار شکل گرفته بود؛ قدردانی کرده‌اند.

وی در پایان گفت: جانمایی ۱۱۰۰ المان گل، ۱۴ جشنواره ویژه در گستره شهر، جانمایی ۷۰۰ المان هنری در ۳۵۰ نقطه و جشنواره هنرهای نوری که جایگاه ویژه ای برای خود پیدا کرده، از مهم‌ترین اقدامات مدیریت شهری در استقبال از بهار بود.

کد خبر 747998

دیگر خبرها

  • استقبال گسترده زائران و مجاوران رضوی از جشنواره لاله‌های مشهد
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • قیمت غذای محبوب ایرانی‌ها نجومی شد (اینفوگرافی)
  • دو بازی ایرانی نامزد جایزه MENA Games Industry شدند
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • برگزاری مسابقات اسب دوانی شمال غرب کشور در سلماس
  • مختومقلی فراغی از محورهای وحدت در گلستان است
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن