Web Analytics Made Easy - Statcounter

گلایه هایی از دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی وجود داشت که اسکان نامناسب و حضور دست فروشان از این گلایه ها محسوب می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; دوازدهمین جشنواره آش ایرانی بار دیگر به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان و همکاری شهرداری زنجان در منطقه گاوازنگ زنجان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشنواره همچون سال های گذشته با استقبال چشمگیر مردم زنجان مواجه شد و گروه های شرکت کننده در این جشنواره به این حضور تبریک گفتند.

در بررسی نقاط ضعف و قوت این جشنواره به سراغ سیاه چادرهای عشایر و اقوام ایرانی در این جشنواره رفتیم تا دیدگاه آنها را در این خصوص جویا شویم.

اکبر قاسمی مسئول سیاه چادر تهران در گفت و گو با خبرنگار موج رسا با بیان اینکه اولین بار است که در جشنواره شرکت می کنم،گفت:استقبال خوبی از این جشنواره شده است و راضی هستیم.

وی گفت: همین که مردم دور هم جمع می شوند و روز شاد و خوبی دارند از نکات مثبت این جشنواره است.

این هنرمند در خصوص نقاط ضعف جشنواره آش ایرانی گفت: به این نکته فکر نکرده ام.

وی برگزاری این جشنواره را در اتحاد اقوام ایرانی موثر عنوان کرد و گفت: شبی نیست که خانواده های زنجانی ما را به خانه هایشان دعوت نکنند من از همه این خانواده ها تشکر می کنم.

قاسمی با بیان اینکه حضور در این جشنواره موجب شد تا شناخت من نسبت به اقوام مختلف افزایش یابد،افزود: اقوام ایرانی همواره در عرصه ها خوش درخشیده اند.

*جشنواره خوبی برگزار شده است

یار محمدی مسئول سیاه چادر استان چهارمحال بختیاری نیز گفت: از همان دوره اول در این جشنواره حضور داشتم و جشنواره خوبی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه امسال فروش نسبت به سال های گذشته کمتر بود،خاطرنشان کرد: حضور پرشور مردم یکی از نقاط قوت این جشنواره است.

این شهروند چهارمحال بختیاری یادآور شد: برگزاری این جشنواره به اتحاد اقوام کمک کرده و موجب آشنا با فرهنگ ها می شود.

احمدی از استان خراسان شمالی، نیز می گوید دومین دوره است که در جشنواره آش ایرانی شرکت می کنم و این جشنواره از نظر برخورد مردم و مسئولان خوب است.

وی ادامه داد: یکی از نقاط ضعف این جشنواره دور بودن محل آب آشامیدنی است که تهیه آب را برای پخت و پز مشکل کرده است.

این هنرمند با بیان اینکه این رویداد فرهنگی می تواند به انسجام اقوام کمک کرده و مردم استان ها انگیزه برای پیشرفت کار داشته باشند،گفت: برگزاری این جشنواره ها موجب شده تا فرهنگ ها به هم نزدیک شوند که برای پیشرفت و توسعه کشور موثر است.

*به مردم زنجان نمره هزار می دهم

وی گفت: از نمره صد به مردم زنجان هزار می دهم.

باصم همادی سرپرست گروه هنری میسان از استان خوزستان نیز گفت: این چهارمین سال است که در این جشنواره شرکت می کنم.

وی با اشاره به اینکه به جرات می توانم بگویم جشنواره آش ایرانی در زنجان یکی از بهترین و مهمترین جشنواره های سال کشور است،گفت: ما هر سال در 30 استان کشور برنامه اجرا می کنیم اما این جشنواره از بهترین ها است.

این هنرمند خوزستانی ادامه داد: با توجه به اینکه از همه ظرفیت ها از جمله صنایع دستی، اقوام ،موسیقی و غذا در این جشنواره استفاده می شود این جشنواره در همگرایی و همبستگی اقوام تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: زنجان به عنوان یکی از شهرهای توریستی کشور است و گردشگران بسیاری در این جشنواره شرکت می کنند.

همادی با بیان اینکه نقطه ضعف به معنای واقعی در جشنواره زنجان وجود ندارد،افزود: اگر چه هر برنامه نقطه قوت و ضعف دارد اما هر سال که می گذرد از نقاط ضعف کاسته و به نقاط مثبت این جشنواره اضافه می شود.

*حاشیه های جشنواره آش کنترل شود

وی با اشاره به اینکه مجموعه گاوازنگ فضای بسیار زیبا و وسیعی است، گفت: عدم کنترل بر روی حواشی موجب ایجاد مزاحمت هایی می شود.

این هنرمند خوزستانی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره می تواند الگو برای استان های دیگر باشد،گفت: شب های فرهنگی از سوی استان ها در این جشنواره برگزار می شود که زیبایی آن موجب شده تا که اقوام دیگر نیز درصدد اجرای چنین برنامه ای در شهرها خود باشند.

وی گفت: برگزاری این جشنواره به بهبود وضعیت اقتصادی شهر زنجان کمک شایانی کرده است.

همادی در خصوص برپایی نماز جماعت اول وقت در سیاه چادر استان خوزستان گفت: ما به عنوان یکی از اقوام ایرانی و نماینده استان هستیم که باید نماینده شایسته ای بوده و همه سنن و آداب را ارائه کنیم تا بتوانیم از آبرو حیثیت استان و کشور خود را دفاع کنیم.

وی گفت: اقوام ایرانی در طول تاریخ در وحدت اراضی کشور نقش اساسی داشته و فرهنگ کشور را اداره می کنند اگر چه هر قوم و استانی فرهنگ خاص خود را دارند اما این تعدد منافی همدیگر نبوده و باید از خروجی اقوام ایرانی فرهنگ ایرانی را به جهان صادر کنیم.

این هنرمند بیان داشت: ما باید الگویی برای جوانان و نسل آینده باشیم و نسل آینده باید بداند که عشایر و اقوام پایبند همه اصول و فرهنگ ایرانی هستند.

صالحی دیگر شرکت کننده در این جشنواره از کرمانشاه نیز سومین دوره است که در جشنواره آش ایرانی شرکت می کند.

*دست مردم زنجان را می بوسم

وی گفت:از نظر من این جشنواره بیست است، از مردم زنجان تشکر می کنم و خسته نباشید گفته و دستشان را برای استقبال می بوسم.

این هنرمند ادامه داد:همه کارهایشان بیست بود و هیچ مشکلی نداشت.

وی تصریح کرد: برگزاری این جشنواره در همبستگی اقوام موثر است و شرکت کنندگان با لباس و سبک زندگی اقوام آشنا می شوند.

فاطمه بیات از سپاه چادر زنجان نیز گفت: برای اولین بار است که سیاه چادر زنجان در این جشنواره شرکت می کند.

*عشایر زنجان ناشناخته مانده اند

وی با بیان اینکه عشایر زنجان برای مردم کشور ناشناخته هستند، گفت: حضور ما در این جشنواره برای خیلی از همشهریان جالب بود.

این بانوی عشایری با اشاره به اینکه زندگی عشایر سختی های خاص خود را دارد و با توجه به آب و هوا فرهنگ ناب و اصالت حفظ می شود،گفت: در این جشنواره و آش ترش،آش ماست، نان و شیرینی محلی عشایر ارائه شد.

وی گفت: برگزاری این جشنواره در همبستگی اقوام موثر است چرا که اقوام با یکدیگر آشنا شده و می توانند تعامل خوبی را داشته باشند.

این هنرمند خاطرنشان کرد: همه مسئولان همکاری خوبی داشتند و در کل این جشنواره خوب ارزیابی می شود.

عبدالله گورانی مسئول سیاه چادر استان ایلام نیز گفت: چهارمین بار است که در جشنواره زنجان شرکت می کنم.

وی با بیان اینکه برای برگزاری مطلوب این جشنواره برنامه ریزی های خوبی انجام شده است و این جشنواره در مرحله جوانی است،خاطرنشان کرد: استقبال مردم زنجان هر سال بی نظیر است.

این هنرمند ایلامی بیان داشت: وجود دست فروشان در کنار برگزاری این جشنواره چهره جشنواره را نامطلوب و میزان فروش را کاهش داده است.

*دستفروش ها چهره جشنواره را دگرگون کرده است

وی گفت: وجود دستفروش ها چهره جشنواره را دگرگون کرده است که زیبنده نیست.

این شرکت کننده خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره موجب همدلی و همبستگی اقوام و افزایش نقاط مشترک بیان آنها می شود.

وی افزود: اگر چه بین اقوام ایرانی تفاوت زبانی و مذهبی وجود دارد اما آداب و رسوم یکی است و فاصله های اقتصادی و مکانی نمی تواند اقوام ایرانی را از هم جدا کند.

وی با بیان اینکه این نحوه داوری جشنواره آش را قبول ندارم، گفت: داروی باید در محل باشد چرا که آشی که برای داور برده می شود متفاوت تر از آنچیزی است که ارائه می شود.

این هنرمند گفت: برگزاری شب های فرهنگی به خاطر مسائل اقتصادی ضعیف شده است و تنها دو قوم برنامه فرهنگی دارند.

وی خاطرنشان کرد: هزینه های حضور در جشنواره بر عهده شرکت کننده است که فشار مالی را افزایش می دهد امسال هم به دلیل کاهش فروش صنایع دستی عملا سودی نبرده ایم.

مسئول سیاه چادر استان ایلام ادامه داد :به دلیل مناسب نبودن اسکان، بیرون اسکان گرفتیم که بار مالی دیگری را اضافه کرد.

رعنا حسینی از استان کرمانشاه نیز اولین سالی است که در جشنواره ملی آش ایرانی شرکت می کند.

وی گفت: این جشنواره خوب بود اما از نظر رفاهی و اسکان مشکلاتی وجود داشت که مجبور شدیم در چادر خودمان اسکان داشته باشیم.

این هنرمند گفت: استقبال مردم خیلی خوب بود و همه مسئولان خوب رفتار کردند.

گفتنی است، دوازدهمین جشنواره آش ایرانی عصر روز 12 شهریور ماه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.//ن

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروزه از میکروب‌ها در صنایع غذایی، دارویی و تولید انواع واکسن و صنعت معدن، مکمل‌های دام طیور و آبزیان استفاده می‌شود.

یکی از شتاب‌دهنده‌های تخصصی حوزه زیست فناوری غذایی، میکروبی و پروبیوتیک ایران توسعه استفاده از میکروارگانیسم‌ها در صنایع مختلف را جزء اهداف اصلی خود قرار داده و با شناسایی و حمایت از طرح‌های این حوزه، گام‌های اساسی برای رشد این صنعت برداشته است.

مهدی پورشاکر میبدی، دانشجوی دکترای زیست فناوری میکروبی و مدیرعامل این شتاب‌دهنده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شتاب‌دهنده فعالیت خود را سال ۱۳۹۷ آغاز و مجوز شتاب‌دهی‌ را نیز سال ۱۳۹۸ از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری دریافت کرده است.

وی افزود: در ابتدای تأسیس این مجموعه، اعضای هیئت مدیره به این نتیجه رسیدند که اکوسیستم زیست فناوری کشور به خصوص حوزه صنایع غذایی، بیوتکنولوژی و پروبیوتیک‌ها، جای رشد و پیشرفت بسیار خوبی دارد و می‌تواند گردش اقتصادی خیلی بالایی برای کشور به همراه بیاورد. 

به گفته پورشاکر، از اين‌رو پلتفرمی پیرامون تک ژن زیست و غذا‌های فراسودمند طراحی کردیم و براساس روابطی که با انجمن پروبیوتیک داشتیم و زیرساخت‌های صنعتی، علمی و آزمایشگاهی که وجود داشت، سعی کردیم خدمتی به افراد علاقمند این حوزه ارائه دهیم.

وی افزود: ما برای راه‌اندازی این شتاب‌دهنده مدل‌های مختلف دنیا را بررسی کردیم و در نهایت به صورت استارتاپ استودیو_که کارخانه استارت‌آپ یا استودیوی سرمایه‌گذاری نیز شناخته می‌شود_فعالیت‌ را آغاز کردیم و به سراغ دانشگاه‌ها، مراکز عملی و انجمن‌های مختلف رفتیم.

وی گفت: خودمان به تیم‌ها ایده دادیم و از آنها حمایت کردیم تا به محصول برسند.

پورشاکر خاطرنشان کرد: در دوره نخست با ۶ تیم فعالیت را آغاز کردیم؛ خروجی این کار ایجاد ۶ تیم، ۳ محصول و ۲ شرکت بود.

مدیر این شتاب‌دهنده‌ با بیان اینکه موفقیت این دوره الگویی برای تیم‌های بعدی شد و نقشه راه موفقی را برای ما ایجاد کرد، گفت: در دوره دوم با ۱۸ تیم فعالیت‌مان را آغاز کردیم که تقریباً اواخر سال۱۴۰۱ فعالیت این دوره به اتمام رسید. در این دوره نیز برای ۱۰ تیم جذب سرمایه‌گذاری انجام شد. ۷ الی ۸ تیم نیز در حال مذاکره با سرمایه‌گذاران هستند.

وی ادامه داد: دوره سوم را نیز با حمایت از ۲۵ تیم آغاز کرده‌ایم. این تیم‌ها نیز اکنون در حال گذراندن دوره شتابدهی‌شان‌اند.

وی به نحوه حمایت این شتاب‌دهنده از شرکت‌ها و تیم‌ها پرداخت و در این خصوص گفت: شتاب‌دهنده دو نوع خدمت ارائه می‌کند. یک سری از خدمات نقدی یا مالی و خدمات دیگر غیر نقدی هستند. ما بر اساس نوع طرح، نوع همکاری و میزان مشارکت تیم‌ها و میزان هزینه‌ها، این تیم‌ها را حمایت می‌کنیم.

طولانی بودن فرایند اخذ مجوز‌ها منجر به شکست محصولات می‌شود

پورشاکر به پاره‌ای از مشکلات این شتاب‌دهنده برای اجرای طرح‌ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بحث رگولویشن (قانون‌گذاری بر فرآیندی) یکی از بزرگترین مشکلات و معضلاتی است که اغلب شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه زیست فناوری با آن مواجه‌اند.

وی با بیان اینکه این قانون وجود دارد ولی وقتی محصولی توسعه پیدا می‌کند، برای ورود به بازار عمری دارد، گفت: تا زمانی که جامعه تشنه آن محصول است باید وارد بازار شود. اگر محصول تولیدی وارد بازار شود، صاحب فناوری برنده می‌شود و هزینه‌هایی که صرف آن محصول کرده است به نتیجه می‌رسد.

وی گفت: اما اگر از مدت زمان ارائه آن محصول بگذرد، شرکت تولید‌کننده هر هزینه‌ای که صرف کرده است، سوخت می‌شود.

مدیرعامل این شتاب‌دهنده ادامه داد: متأسفانه گاهی آنقدر این فرایند‌ها زمان بر است که محصول پس از اخذ مجوز دیگر در بازار خریداری ندارد. به عنوان مثال ما محصولی را برای تقویت و مقاومت دربرابر بیماری کرونا توسعه دادیم، محصولی که بسیار مؤثر بود و نتایج کارآزمایی این ادعا را اثبات کرده اند، اما فرایند اخذ مجوز آن به قدری طولانی شد که دیگر کرونایی نبود. عملاً هزینه‌هایی که ما صرف این پروژه کردیم هدر رفت.

وی یادآورشد: ما ایده‌های بزرگ دانش بنیان و نوآوری‌های زیادی راه‌اندازی کردیم تا محصولات بومی‌سازی و به بازار عرضه شوند. برخی از محصولات نیز برای نخستین بار توسط پژوهشگران این مجموعه طراحی و تولید شده اند.

وی گفت: برای اینکه رو به استفاده از این محصولات بیاوریم باید دو نکته رعایت شود. یک، باید فرهنگ‌سازی شود. دوم، باید ریسک‌هایی که احتمالاً برای مصرف‌کننده به وجود می‌آید را پوشش دهیم. این دو کار از جمله کار‌هایی است که از دست شرکت‌های کوچک و حتی شرکت‌های بزرگ بر نمی‌آید و نمی‌توانند فرهنگ‌سازی کنند که مردم پروبیوتیک مصرف کنند.

اقتصاد دریا در ایران مغفول باقی مانده است

وی اظهار کرد: یکی از شاخص‌ترین محصولات این مجموعه در ارتباط با واکسن‌های حوزه آبزیان است. ایران یکی از بزرگترین کشور‌های تولید‌کننده محصولات آبزی پروری؛ ماهیان گرم آبی و سردآبی است، اما متأسفانه اقتصاد دریا که یکی از بزرگترین اقتصاد‌های دنیاست در کشور مغفول مانده است.

وی اضافه کرد: ما خیلی خوب می‌توانیم روی این مسئله خودی نشان بدهیم. زمانی که تجربه کشور‌های مشابه دنیا را بررسی می‌کنیم، نروژ یکی از بزرگترین کشور‌ها در این حوزه است و صد در صد به پیشگیری رو آورده است و با استفاده از طراحی و واکسیناسیون ماهی‌ها در اقلام مختلف، رنج بیماری را کاهش داده که این امر منجر به افزایش تولید و کاهش قیمت تمام شده و ارتقای سطح سلامت مصرف‌کنندگانش شده است.

به گفته وی، از سوی دیگر آنتی بیوتیک داخل بدن موجود رسوب می‌کند و مصرف‌کنندگان با مصرف گوشت آن آنتی بیوتیک را دریافت می‌کنند و زمینه خطر مقاوم‌سازی به آنتی بیوتیک در آنها از بین می‌رود.

وی در پایان گفت: حال من شرکت دانش‌بنیان، استارت‌آپ و شتاب‌دهنده این واکسن را طراحی کرده‌ام. از نظر عملی نیز مجوز آن را گرفته‌ام، اما نمی‌توانم فرهنگ‌سازی کنم، زیرا در همه دنیا کار فرهنگ‌سازی برعهده دولت است. دولت‌ها با روش‌های مختلف آموزشی و وضع قوانین استفاده از این محصولات را فرهنگ‌سازی می‌کنند. دولت ایران نیز باید به این مسئله ورود پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاخیر در تحویل خودرو متقاضیان شرکت مدیران خودرو را گلایه‌مند کرد
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر
  • من خلبان نیستم رسکیومن ارتشم! از سرهنگ بازنشسته هوانیروز  ارتش تا عمو کاووس «نون خ»
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • مختومقلی فراغی از محورهای وحدت در گلستان است
  • انعکاس مشکلات شما در صدای مردم ششم اردیبهشت ماه استان قزوین
  • گلایه رئیس‌ دادگستری زنجان از وضعیت بد نگهداری اموال دولتی
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن