Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@18:55:23 GMT

نمایش آداب و رسوم ایرانی در زنجان

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۱۷۴۶۵

نمایش آداب و رسوم ایرانی در زنجان

استان‌ها>زنجان - روزنامه همشهری زنجان نوشت؛ جشنواره آش در زنجان از سال 84 با رویکرد آشنایی با آداب و رسوم و سنت‌های غدایی مناطق مختلف کشور برگزار می شود.

امسال نیز دوازدهمین دوره جشنواره آش ملی با حضور شرکت کنندگانی از 30 استان کشور با آداب و رسوم و اقوام مختلف از 8 شهریورماه در مجموعه گردشگری گاوازنگ آغاز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این جشنواره آش‌های مختلف از جمله آش دوغ، آش ترش، آش رشته، آش آلو، آش شله قلمکار، آش میوه اردبیلی و چندین آش دیگر مختص استان‌های مختلف کشور قرار است هرروز درحجم وسیع و درغرفه‌های ویژه هر استان عرضه شود.
علاوه بر عرضه آش، نمایشگاهی از صنایع دستی 30 استان کشور نیز در کارخانه کبریت سابق زنجان برگزار می‌شود و افرادی که توانایی سفر به گاوازنگ را ندارند می‌توانند از جشنواره کوچک آش کارخانه کبریت زنجان که در مرکز شهر قرار دارد بازدید کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در این باره می‌گوید: در جشنواره آش امسال تنوع آش‌ها نسبت به سال‌های قبل زیاد خواهد بود و علاوه برآن خیابانی در منطقه گاوازنگ به خیابان «آش خری» و «آش خوری» اختصاص می‌یابد.
وی با بیان این‌که شرکت کنندگان در جشنواره سال قبل از استقبال زنجانیان راضی بوده و دوباره امسال نیز ثبت نام کرده‌اند، تأکید می‌کند: تعداد ثبت کنندگان برای جشنواره آش زیاد است. به طوری که از خود شهر زنجان 200 گروه ثبت نام کرده‌اند و داوران ما براساس آزمون استانی که برگزار می‌شود بهترین آشپزان زنجانی را انتخاب می‌کنند تا به جشنواره آش راه یابند.
«یحیی رحمتی» با اشاره به تعداد غرفه‌های جشنواره آش اظهار می‌کند: در مجموعه گاوازنگ برای هر استان یک غرفه آش در نظر گرفته شده و عشایر نیز با چادرهای سیاه و لباس‌های مخصوص با نمایش آداب و رسوم زندگی عشایری آش منطقه خود را عرضه می‌کنند.
علاوه بر این شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی استان غرفه‌هایی برای فروشندگان صنایع دستی و پخت و عرضه آش در نظر گرفته اند.

نمایش زیورآلات سنتی
در جشنواره آش امسال علاوه بر صنایع دستی سال‌های قبل استان ها، زیورآلات و سنگ‌های سنتی نیز در معرض نمایش قرار می‌گیرد که مشتریان زیادی دارد. به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یک راسته مخصوص برای سنگ‌ها و زیورآلات سنتی استان‌ها در محل برگزاری جشنواره در نظر گرفته شده است.
مشاور صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی استان با تأکید بر این‌که امسال تعداد غرفه‌های صنایع دستی در جشنواره آش افزایش می‌یابد، اظهار می‌کند: سال‌های قبل 2 غرفه‌ برای صنایع دستی دیگر استان‌ها در نظر گرفته شده بود، ولی امسال این تعداد به 3 غرفه افزایش می‌یابد و عملا یک ایران کوچک مملو از صنایع دستی مناطق مختلف کشور به نمایش در می‌آید. «محمود علیمحمدی» ادامه می‌دهد: این جشنواره برای افرادی که بنا به دلایلی توان سفر به قسمت‌های مختلف کشور را ندارند بهترین فرصت برای بازدید است.
وی تعداد صنایع دستی برای شرکت کنندگان استان را 30 مورد اعلام می‌کند و می‌گوید: 12 غرفه در راستای به نمایش گذاشتن زیورآلات سنتی از قبیل ملیله و سنگ‌های نیمه قیمتی در نظر گرفته شده که 7 غرفه به شهرستان‌های استان و 11 غرفه نیز به سایر صنایع دستی استان از قبیل مس و چاقو تعلق می‌یابد.
مشاور صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی استان اظهار می‌کند: علاوه بر 120 غرفه صنایع دستی که در منطقه گاوازنگ در نظر گرفته شده10 غرفه نیز به طور همزمان با جشنواره در کارخانه کبریت زنجان آماده عرضه صنایع دستی به شهروندان خواهد بود.

نمایشگاه عکس
یکی از راه‌هایی که یک اتفاق و رویداد مهم را در حافظه تاریخی جامعه ماندگار می‌کند، عکس است، به همین منظور با استفاده از ظرفیت عکاسان جوان و هنرمند، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام به برگزاری نمایشگاه عکاسی با موضوع ثبت خاطرات جشنواره‌های ملی آش ایرانی در زنجان می‌کند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار می‌کند: در زمان جشنواره آش در مجموعه گاوازنگ و در سطح شهر نمایشگاه عکسی برگزار خواهد شد که سیر تحول و خاطرات سال‌های گذشته این جشنواره در معرض دید عموم شهروندان قرار می‌گیرد.
رحمتی تأکید می‌کند: شهرداری نیز مانند سال‌های قبل در راستای اجرای جشنواره همکاری خوبی با میراث فرهنگی دارد که با توجه به آمارهای سال گذشته روزانه بیش از 7 هزار خودرو در مجموعه گاوازنگ پارک می‌شوند.
وی اضافه می‌کند: مسیر منتهی به جشنواره و پارکینگ توسط سازمان همیاری شهرداری‌ها ساماندهی و تجهیز و آماده می‌شود. در حال حاضر نیز پلان محل جشنواره صنایع دستی آماده شده و نسبت به سال گذشته تغییراتی در آن انجام شده است.

محل اقامت شرکت‌کنندگان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان می‌گوید: هزینه اقامت و اسکان و تغذیه برعهده خود شرکت کنندگان است، ولی برای کاهش هزینه‌های اسکان، اداره کل میراث فرهنگی مجموعه‌ای را در نظر گرفته که مسافران و شرکت‌کنندگان می‌توانند با هزینه خود در آنجا اسکان شوند.
«یحیی رحمتی» اظهار می‌کند: سال گذشته جشنواره آش استان بعد از 11 دوره برگزاری یکی از شلوغ ترین و پر بازدیدترین جشنواره‌های آش بود که در استان برگزار شد. استقبال خوبی از آن به عمل آمد و سبب شد مردم به‌ واسطه برپایی این جشنواره با اقوام مختلف و سنت‌هایشان آشنا شوند.
وی ادامه می‌دهد: علاوه بر آن با توجه به حضور گردشگران در زمان برگزاری جشنواره در زنجان این زمان بهترین فرصت برای معرفی اماکن تاریخی و تفریحی استان با نصب بیلبورد در مسیر جشنواره و شهر است که می‌تواند در جذب گردشگر موثر باشد.

46

کلید واژه‌ها : استان زنجان - زنجان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۷۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،  شهردار دژکرد گفت: دومین جشنواره شکوفه‌های بادام شهر دژکرد بخش سده شهرستان اقلید فارس با اجرای برنامه‌های شاد و متنوع، برپایی سیاه چادر عشایری، غرفه‌های صنایع دستی، نمایش آداب و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات باغی، دارو‌های گیاهی، حبوبات و معرفی مناطق گردشگری دژکرد برگزار شد.

رئیسی افزود: جشنواره شکوفه‌ها با هدف برند سازی بادام دژکرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی، تولیدات محصولات کشاورزی و جذب سرمایه گذار در زمینه‌های صنایع دستی ، تبدیلی و گردشگری برپا شد.

بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهر دژکرد به کشت بادام دیم اختصاص یافته و این شهر را به بزرگترین بادامستان دیم کشور تبدیل کرده است. 
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جشنواره گفت: امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، نامگذاری شده است و این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش آفرینی کنند.
جلالی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده و به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی دژکرد به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
در شهر دژکرد رشته‌های صنایع دستی کیسه بافی، قالی بافی، گلیم، جاجیم، گبه، چنته، نمکدان، رودوزی سنتی و قلاب بافی فعال است.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ‌های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برپایی جشنواره بیتا در یزد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است